Hør mere. Lær mere. For hele klassen.

Autisme Ungdom Logo

Hvorfor bruge lærermikrofon?

Hvorfor bruge sikkerhedsseler? I den perfekte verden går det ikke galt. 

Det samme i en skoleklasse. Med dygtig klasseledelse, motiverede elever, ideelle tavle- og støjforhold, godt indeklima, ikke alt for mange elever og kun få med handicaps, så er der på en god dag intet problem med at alle kan høre ubesværet.

Første skridt mod ubesværet hørelse for alle er at bruge lærermikrofon. Det er nemt og ubesværet. Eleverne forstår det øjeblikkelligt. For læreren tager det en uges tid. Derefter får alle elever - og læreren - det nemmere i klassen. Dorenas starterløsning i fx Allerød og Hørsholm Kommune er Juno fra Frontrow. Se nedenfor.

Til rutinerede brugere og til meget store klasser er Vestfold Audio fra Norge fremragende, idet der er særligt fokus på konsonanter og taleforståelighed. Dorena har også individuelle løsninger til særligt udfordrede elever.

Des élèves en classe, deux filles bien concentrées ;)

To danske lærere fortæller om Juno.

Hvorfor Juno?

500 skoleklasser i Danmark har allerede Juno. På verdensplan er det langt over 100.000 klasser.

Med Juno får din klasse et lydsystem, som giver øjeblikkelig effekt for både lærer og elever!

Læreren behøver ikke længere hæve tonen for at blive hørt. Eleverne skal ikke gætte hvert fjerde ord, for at følge undervisningen.

Alle kan fokusere på læring.

Men Juno er meget mere end det ...

Spørgsmål til Rasmus Alenkær:
En mikrofon til læreren og et ukompliceret 'lydanlæg' vil gøre lærerens tale tydelig og automatisk dæmpe en stor del af støjen?
"Jeg er ganske enig. Faktisk har jeg lige været i et klasselokale, hvor der var et lille PA-anlæg og hvor der var flere mikrofoner på elevernes pladser, og det virkede rigtigt godt. Så - helt enig."

De havde et (Juno) system til test i min datters klasse og det virkede simpelthen så godt!
Læreren kunne let tale hele klassen op og der var meget mere ro i klassen. Desværre fik de det ikke med sig da de rykkede lokale.

"Jeg oplevede lydsystemet i en 5 klasse og jeg var meget imponeret over, hvor lidt læreren behøvede at anstrenge sin stemme. Hun talte blidt og roligt, og alle hørte hende tydeligt. Jeg hørte hende ikke hæve stemmen en eneste gang i løbet af den time, jeg observerede. Det er en fantastisk opfindelse, som jeg håber bliver alment kendt inden så længe".

"For at opnå god taleforståelighed, kan der med fordel suppleres med en lærermikrofon, som kan forstærke lærerens formidlingskraft."

”De fleste render jo rundt med mikrofonerne… fordi de glemmer dem.
(red.: Mikrofonerne virker kun inde i klassen. Det er praktisk!).
… En lærer var imod at få endnu et forslag ’oppefra’, men valgte alligevel at bruge det, fordi hun kunne se at det var godt for klassen”.

"Vi har brugt Juno systemer i 7-8 år, og lærerne vil ikke undvære dem. Vi har kun gode erfaringer med det i klasserne. Absolut. Fx havde en lærer tidligere problemer med sin stemme. Juno hjælper på arbejdsmiljøet. Og på læringsmiljøet. Dvs både læreren og alle elever har glæde af det. 

Det seneste Frontrow system har vi fået med et hørebarn. Han rykker snart videre på overbygningen. Så får vi heldigvis lov at beholde grejet her på skolen 😄."

Meget mere end en højttaler...

Juno er et samlet lydsystem med lette brugervenlige mikrofoner, et kombineret informatik- og højttalertårn, samt en intuitiv ladestation, der er designet til at hele systemet bruges hver dag, hele dagen. Selv af vikarer!

Højttalerne presser lyder ud i lokalet på en nærværende måde. Faktisk skaber de en bølge af lyd ved at diskanthøjtalerne er 'tiltet' ca 2 grader mod hinanden. Jeg har prøvet at få gåsehud, fordi en lærers stemme simpelthen nåede ud i alle hjørner. Nærværende og varm.

Juno :

  • er en multi-media løsning, som er lige til at bruge.
  • kobles nemt op med dynamiske whiteboards eller med smartphones og pc via bluetooth
  • har en elevmikrofon, som hurtigt får mange kære navne. Det er et yndet pædagogisk redskab for læreren til at aktivere alle typer af elever.
  • har en lærermikrofon, som tages på om morgenen og derefter glemmes. Den kan dog tændes/slukkes med en enkelt stor knap, hvis behov. Vigtigt: mikrofonen fungerer KUN inde i klassen.
  • For de teknisk mere avancerede kan mikrofonen bruges til talebeskeder, som kan styre optagefunktioner, tænde projektor og afsende mails.
  • Optagefunktionen ('Teacher Edition') er et pædagogisk redskab, som vi nok kommer til at bruge mere i fremtiden. Mulighederne er utallige.

 

Une enseignante s'en sert de son Juno

Hver klasse burde have en Juno! Som specialkonsulent anbefaler jeg stærkt dette lydsystem. FrontRow Juno-systemet er let at sætte op og at bruge. Fordelene er øjeblikkelige. Systemet producerer omni-present lyd i klasseværelset, hvilket gør det lettere for alle at lytte, og det aflaster lærerens stemme.

Min oplevelse af Juno er god, eleverne er mere opmærksomme, min stemme lyder som sig selv og mikrofonen er et motiverende værktøj for de studerende! Jeg bruger Juno, når jeg skal forklare noget til klassen, til oplæsning og fx til de generte elever, som ellers er svære at høre. Kort sagt, dette værktøj er til gavn for både elever elever og lærere!

Det er stort! Jeg er heldig og har brugt to forskellige modeller af FrontRow. Jeg kan ikke mere undervise uden det. Det skåner min stemme, og vigtigere, alle børn kan høre mig. FrontRow-lydsystemer er et must i ethvert klasseværelse, især for de klasser med mange elever.

Simon Hunt (UK)

Monique Lajeunesse-Feltis (Canada)

Fordele

Juno lydsystem er anvendt teknologi: når informatik, infrarød, bluetooth, og lyd kombineres.

Eleven lytter bedre

Alle kan høre læreren. Også dem bagest i klassen. Godt for autister og ADHD.

Afslappet stemmeføring

Slut med at hæve stemmen. Audiologisk er det så... logisk!

Et pædagogisk værktøj

Fleksibel undervisning. Bottom-up. Den omvendte klasse. 

Imponerende lyd.

Lyden er behagelig, fuld og nærværende. Skal prøves og bruges.

Juno Højtalertårn

Lærermikrofon

Elevmikrofon

Juno Features

Ingen installation.

En stikkontakt med to stik er nok. 

Nem at bruge

Tag dit mikrofon-smykke på og så er du igang.

Bluetooth / Infrarød

Automatisk og effektiv parring. Virker kun inde i klassen!

The look

Stilfuldt, lyst design til skoleklasser.

FrontRow

Made by FrontRow

FrontRow er en amerikansk virksomhed fra 1963 og dansk ledet siden 2005. Der er kontorer i England, Canada, Kina og Australien. Virksomheden er en del af den danske Demant-gruppe kendt over hele verden for sine innovative og meget avancerede teknologiske løsninger inden for høreteknologi.

FrontRow har udstyret mere end 20.000 skoler i over 50 lande.

Som distributør i Frankrig og Danmark er Dorena glad for at kunne levere den nødvendige teknologi til ubesværet kommunikation i skolesektoren. Vores mål er at hjælpe eleverne til støjfrit at høre læreren.

Klik her for at læse mere om FrontRow.

Kontakt

Vil du høre mere eller købe udstyr? Ring på 2216 5817 eller skriv e-mail.

Dorena
Veras Allé 19,
2720 Vanløse
CVR: 41577606.